Foto: Crna Hronika/Radiosarajevo
Nihad Sarajlić sve priznao: “Htio zaštititi djevojku Ninu sa kojom Kršo ima četvero djece”

Nihad Sarajlić sve priznao: “Htio zaštititi djevojku Ninu sa kojom Kršo ima četvero djece”


Tokom jučerašnjeg dana u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predat je opasni Nihad Sarajkić koji je u sred bijela dana likvidirao Anela Kršu na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Za Sarajkića je predložen jednomjesečni pritvor nakon čega će dežurni tužilac odlučivati o daljnim mjerama.

Kako nam je potvrdio Šemsudin Kršo, otac nastradalog Anela, njih dvojica su se od ranije poznavala. Radili su zajedno pa čak išli i u džamiju. O motivima ovog ubistva policija danas nije mogla zvanično govoriti jer je istraga u toku, a u javnosti su se pojavile brojne špekulacije. Prema jednim Sarajkić i Kršo su bili zaljubljeni u istu djevojku Ninu, a kako je Sarajkić rekao istražiteljima, Kršo mu je prijetio.

Cijelu ispovijest Šemsudina Krše možete pročitati ovdje.

Opasni Nihad Sarajkić likvidaciju sa vatrenim oružjem za koje nije imao dozvolu, je priznao pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo. To priznanje će ponoviti i u Tužilaštvu u prisustvu svog advokata.

Kako nam je rekao policijski izvor, Nihad Sarajkić je u svojoj izjavi policijskim službenicima izjavio da je samo htio zaštiti ženu u koju se zaljubio. Žena sa kojom nastradali Anel Kršo ima četvero djece.

Djevojka Nina i Nihad Sarajkić upoznali su se u porodičnoj kući gdje je Nihad postavljao videonadzor dok je Anel Krši bio iza rešetaka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija