Hrvati žestoko kaznili Benjamina: Nije prijavio 6 kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne

Redakciji portala Crna-Hronika javio se ogorčeni vozač putničkog automobila marke Audi koji je zaustavljen na GP Maljevac prilikom putovanja iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Kako nam tvrdi Benjamin Dervišević, dobio je kaznu od 540 eura zbog 6 kutija cigareta marke Marlboro touch blue.

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču piše Crna-Hronika.

“Benjamin Dervišević kriv je što nije dana 27.1.2023. godine na RGP Maljevac u 15:15 sati prilikom ulaska u carinsko područje Unije, kao vozač u osobnom automobilu marke Audi A4 slovenskih registracijskih oznaka podnio carinsku deklaraciju za robu pod ograničenjima pri uvozu i to 120 komada cigareta Marlboto Tourch a koja roba se nalazila u naslonu na ruku, osobnoj torbici i u džepu od hlača.

Dakle prilikom unosa robe u carinsko područje Unije ne podnese carisku deklaraciju na robu za koju su propisana ograničenja pri uvozu (članak 134. i članak 158. Uredbe EU čime je počinio prekšraj iz članka 63. stvka 1. točke 3. Zakona o provedbi carirnskog zakonodavstva EU pa se temeljom ččana 63. stavka 1. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije za počinjeni prekšraj kažnjava sa 540 eura.” – izjavili su iz Carinske uprave Republike Hrvatske piše Crna-Hronika.

Kontaktirali smo vozača putničkog vozila marke A4 Benjamina Derviševića koji je kratko odgovorio: “Njihovo je da traže a naše da sakrivamo”.

“Kada sam prišao svojim vozilom na granični prilaz, carinik me je pitao imam li šta za prijaviti. Rekao sam da nemam. Stavili su me u desnu traku i počeli roviti po gepeku, automobilu pa su čak i haubu otvarali. Jedino što sam imao su 3 kutije cigareta za ličnu upotrebu u torbici, 2 u pretincu i jednu u džepu. Kada su mi rekli da moram platiti kaznu od 540 eura osjećao sam se opušteno. Šta ćeš – ispričao je Benjamin Dervišević za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79