Nikola Bajić posuđeni novac trošio na kocku: Na ime nepostojećeg duga isplatio 500.000 eura

posuđeni novac trošio na kocku: Na ime nepostojećeg duga isplatio pola miliona eura

Elvis Zejnić iz Prnjavora u banjalučkom Okružnom sudu je rekao da je optuženom za pokušaj iznude Nikoli Bajiću, od kojeg je pozajmljivao novac, na ime nepostojećeg duga isplatio između 400.000 i pola miliona eura.

Svjedok je kazao da je novac posuđivao i vraćao optuženom na području Austrije te da zna da je on prijetio i njegovom ocu, od kojeg je tražio novac piše Oslobođenje.

Odgovarajući na pitanja tužioca Igora Cimeše, Elvis Zejnić je potvrdio da je Bajić od njegovog oca tražio novac na ime navodnih kamata, ali se nije mogao sjetiti svih detalja pa mu je tužilac pročitao raniju izjavu u kojoj je i rekao da je na ime nepostojećeg duga Bajiću isplatio između 400.000 i 500.000 eura.

Prema toj izjavi, on je od optuženog tokom 2015. prvi put posudio novac i to između 70.000 i 80.000 eura, a kasnije je posuđivao manje iznose, koje je trošio na kocku.

Elvis je kazao da se ne sjeća svega te da ne traži nadoknadu štete jer je u životu sve izgubio.

– Što se mene tiče, volio bih da ništa ne bude i što se postupka u BiH tiče, ne želim ništa, rekao je Elvis, koji je iskaz dao iz odvojene prostorije jer se osjeća ugroženo.

Bajić se tereti da je od 2. do 11. jula 2020. pokušao da iznudi 215.000 eura od Senada Zejnića na ime navodnog duga njegovog sina Elvisa od 3.200 eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79