Nikšić: Naše dogovore sa teškim partnerima su prepoznali međunarodni partneri koji su spremni da nam pomognu

Nakon nekoliko godina stagnacije, uspjeli smo pokrenuti reformske procese i ponovo otvoriti put Bosne i Hercegovine prema EU. Politika razgovora i kompromisa se pokazala uspješnijom od politike međusobnih prijetnji i ucjena, saopćio je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, reagirajući na izjavu predsjednice Evropske komisije Ursule Von der Leyen da su kroz “formiranje vlasti i sve što je urađeno u prvoj godini pokazali da zemlja može ostvariti rezultate”.

“Insistiranje na postizanju dogovora, čak i sa vrlo teškim partnerima, je jedina opcija koja osigurava napredak Bosne i Hercegovine i donosi dobro građanima. To su prepoznali i naši međunarodni partneri, koji izražavaju spremnost da nam pomognu u daljnjem napretku, kao i u procesu približavanja EU”, poručio je Nikšić na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79