Nikšić: Ne mogu vjerovati da živimo u ovako licemjernom svijetu, da šutimo na ovo što se dešava u Gazi

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić objavio je svoju reakciju na masovni napad na Pojas Gaze koji je pokrenuo Izrael.

Nikšić je naveo kako je osudio ono što je 7. oktobra uradio Hamas, ali da mu neke stvari apsolutno nisu jasne.

“Ne možemo učiniti ništa i to je izuzetno frustrirajuće i sa ljudskog i političkog stajališta. Jasno sam osudio zločin kojeg su učinili pripadnici Hamasa, ali jednostavno ne mogu vjerovati da živimo u ovako licemjernom svijetu, da šutimo na ovo što se večeras dešava u Gazi”, napisao je Nikšić te dodao:

“Nije ovo više nikakva prekomjerna upotreba sile, ovo je genocid u 21. vijeku, a oni koji to mogu zaustaviti šute. Probudite se ljudi, večeras opet ubijaju nedužnu djecu, žene, civile. Dosta je!”

Premijer FBiH je također naveo da ga je sramota svjetskih lidera koji ne zaustavljaju ovaj rat.

“Teško je prihvatiti da svjetski lideri ne uspijevaju zaustaviti ovu katastrofu i ponuditi mirovno rješenje. Stidim se u ime njih, jer nažalost mi smo mali da možemo promijeniti stvari, ali ne pristajem da zato što smo mali šutim”, napisao je Nikšić.

Za kraj je izrazio podršku palestinskom narodu.

“Teški trenuci i preteška noć za narod u Gazi večeras. Građani BiH su večeras u mislima uz sve stradale nedužne žrtve”, objavio je Nermin Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79