Nikšić: Sačekat ćemo Dodikovu ponudu o razdruživanju

Nikšić: Sačekat ćemo Dodikovu ponudu o razdruživanju


Premijer FBiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić danas je u obraćanju medijima komentarisao izjavu Milorada Dodika da će poslati ponudu o “mirnom razdruživanju” između RS i FBiH.

Nikšić kaže da će “sačekati ponudu”.

“Sinoć sam se pokušao sjetiti svih tih izjava u posljednje vrijeme koje su bile takve pa se na principu “tresla se brda, rodio se miš” ništa ne desi. Tako da vidjet ćemo, kad sačekamo ako bude ta izjava, ta ponuda, da i mi odgovorimo.

Mislim da je glupo da komentarišem šta će biti, ali u svakom slučaju jasno je ko dan BiH je uknjižena ovakva kakva jeste naravno sa dva entiteta i Brčko distriktom i nema nikakvog mirnog niti nekog drugog razdruživanja”, kazao je Nikšić.

Novinari su Nikšića pitali kako će koalicija na državnom nivou funkcionisati.

“Preko svega morate preći ako želite da u ovoj zemlji ide nešto naprijed. Najlakše je da svako ide u svoj rov, ići sa populističkim izjavama i ništa ne raditi. Ipak je politika razgovora, dogovora, kompromisa, ma kako mukotrpno bila, dovela do toga da smo otvorili pregovore sa Evropskom unijom”, rekao je Nikšić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija