Nikšić: SDP stoji uz Heleza: Pozivanje na odgovornost nakon utvrđivanja povrede zakona

Nikšić: SDP stoji uz Heleza: Pozivanje na odgovornost nakon utvrđivanja povrede zakona


Nakon sastanka predstavnika Trojke i HDZ-a, predsjednik SDP-a i premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Nermin Nikšić izašao je pred medije, izrazivši zadovoljstvo zbog postignutog napretka i usklađivanja stavova unutar FBiH.

Na pitanje novinara o eventualnoj smjeni ministra odbrane BiH Zukana Heleza, Nikšić je potvrdio da Helez ima podršku SDP-a. “Zastupnici SDP-a stoje iza ovog Vijeća ministara, kao što stoje iza Heleza. Institiramo na zakonitom postupku prema svima isto; odgovornost dolazi kada utvrdimo povredu zakona,” naglasio je Nikšić.

Govoreći o usklađenosti stavova unutar FBiH, Nikšić je izjavio: “Smatram da smo imali jako kvalitetan i dobar sastanak na kojem se pokazuje da sve više približavamo mišljenja. FBiH napokon govori jednim glasom, a siguran sam da će to imati efekta i na državnom nivou.”

Dodao je da su svjesni da na državnom nivou imaju koalicione partnere iz Republike Srpske s kojima će razgovarati kako bi došli do kompromisnih rješenja. “U narednom periodu će se naš pristup rezultirati onome što je svima želja, a to je put BiH u EU,” istaknuo je Nikšić.

Kada je riječ o otvaranju puta BiH prema Europskoj uniji, Nikšić je naglasio da će, zbog tog cilja, biti spremni podnijeti određene žrtve. “U narednom periodu će se naš pristup rezultirati onome što je svima želja, a to je put BiH u EU,” zaključio je Nikšić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija