Nikšić: Stvari po prvi put, nakon dugo vremena zaista kreću naprijed

Nikšić: Stvari po prvi put, nakon dugo vremena zaista kreću naprijed


Federalni premijer i predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić, oglasio se povodom jučerašnjeg sastanka vladajuće koalicije na imanju Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša. Nikšić je istaknuo da je sastanak održan iza zatvorenih vrata kako bi se pregovori rasteretili politikanstva i propagande.

Na svom Facebook profilu, Nikšić je napisao: “Sastanak vladajuće koalicije je jučer održan iza zatvorenih vrata, ne da bismo nešto sakrili od javnosti, već da bismo pregovore rasteretili politikanstva i propagande, koje su postale redovna pratnja: prije, tokom i nakon koalicionih sastanaka.”

Dodao je da je sastanak pokazao prostor za dogovor i da su sve bliži pronalaženju kompromisa o važnim pitanjima. Nikšić je naglasio da će se zalažu za rješavanje problema koji već godinama blokiraju razvoj Bosne i Hercegovine i otežavaju put ka članstvu u EU.

“Imamo razloga da budemo optimisti po pitanju daljnjeg razvoja države i tu šansu niko nema pravo da ubija populizmom, jer se stvari po prvi put, nakon dugo vremena, zaista kreću naprijed”, zaključio je federalni premijer.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija