NiPovci tvrde: FUP iz Općine Centar izuzeo dokumentaciju o nabavci web stranice

Klub vijećnika Naroda i pravde u Općini Centar upozoravaju na nezakonitosti i netransparentan rad načelnika Srđana Mandića.

Kako navode u saopćenju iz Općinske organizacije NIP-a Centar, sve je počelo s nezakonitom organizacijom i sistematizacijom službi, a prema posljednjim informacijama, kako navode iz NIP-a, Federalna uprava policije izuzela je i dokumentaciju iz Općine, i to onu koja se tiče plaćanja nabavke web-stranice za više od 70 hiljada konvertibilnih maraka firmi, čiji je osnivač šef Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Alen Girt.

“I ovu indiciju na nezakonitost je prijavio Klub NiP-a, a naredni period će pokazati rezultate evidentne istrage i još niza stvari koje će isplivati na površinu. Dokumente koji ukazuju na nezakonitosti u vezi web stranice su došli sasvim slučajno do vijećnika, a sve ono na šta sumnjamo i što već mjesecima tražimo od načelnika, krije se od svih nas i javnosti”, naglašavaju iz NiP-a.

Dodaju i kako su na posljednjoj sjednici Vijeća tražili ugovore i dokumente na što imaju pravo, ali i obavezu, te potcrtavaju kako ih načelnik ne želi dostaviti vijećnicima zbog činjenice da time sebi otvara nove istrage.

“Lakše mu je populisati i optuživati vijećnike za tobože neusvajanje nacrta budžeta i time skretati pažnju s nezakonitosti kojim obiluje njegov dosadašnji mandat”, saopćili su.

Ističu i kako će Klub NiP-a u narednim danima predati nove krivične prijave, te iskazuju očekivanja naglašavajući da je na nadležnim da istraže da li ih je bilo.

“Ako se po jutru poznaje dan, načelnik kojem je izglasan opoziv i koji u Tužilaštvu protiv sebe ima osam krivičnih prijava, ne treba voditi računa o referendumu, već o tome kako će odgovoriti na sva pitanja koja budu postavljena pred njega. Do sada su ih postavljali vijećnici i prema nama je imao nekorektan i snishodljiv odnos. Međutim, kada neko drugi bude pitao, tada će na površinu isplivati sve ono na šta upozoravamo mjesecima. Tada će morati odgovoriti. A odgovarat će, sigurno”, poručuju iz NiP-a u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79