Njemački mediji objavili detalje ubistva za koje se sumnjiči državljanin BiH

Njemački list Bild objavio je detalje ubistva za koje se sumnjiči Srećko S. (64), državljanin Bosne i Hercegovine, kao i fotografiju pištolja kojim je navodno izvršeno ubistvo.

Bild prenosi da je riječ o pištolju luger, kalibra 9mm. Mediji su došli do saznanja da je žena Oranit S. (36), majka petoro djece ubijena nakon seksualnog odnosa, pošto ju je Srećko S. natjerao da klekne ispred njihovog bračnog kreveta i pucao joj u glavu.

Kako prenosi Bild, riječ je o klasičnoj egzekuciji.

Međutim, Srećko S. je prije dva dana tokom pojavljivanja na sudu u Minhenu porekao sve. On je i dalje ostao pri svojoj priči da je ona izvršila samoubistvo.

“Nisam ubio svoju ženu”, rekao je on nakon čega je briznuo u plač:”Zar ne vidite da još uvijek nosim vjenčani prsten”.

I zaista, u prvi mah 2015. godine njena smrt je zaista okvalifikovana kao samoubistvo. Međutim, javno tužilaštvo je, u međuvremenu, došlo do novih saznanja. Naime, terete ga ubistvo iz ljubomore jer su njih dvoje tada bili u procesu razvoda. Iako se prvobitno mislilo da je riječ o samoubistvu, tokom svih ovih godina postojala je sumnja koja je ukazivala upravo na supruga.

On je već bio na optuženičkoj klupi, ali je prvobitno oslobođen zbog nedostatka dokaza. Na kraju suđenja koje je trajalo više od godinu dana, a na osnovu okolnosti, Okružni sud u Minhenu je, čak i pored postojanja sumnje sudskog vijeća, odlučio „in dubio pro reo”, u slučaju sumnje za okrivljenog“ i osudio ga samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Međutim, Savezni sud pravde (BGH) u Karlsrueu poništio je ovu oslobađajuću presudu zbog čega se on ponovo našao na optuženičkoj klupi.

Javno tužilaštvo tereti državljanina BiH da je suprugu ubio iz ljubomore jer je ona nakon 17-godišnjeg braka ušla u vezu sa drugim muškarcem. Njih dvoje su imali petoro djece. Inače, u optužnici se navodi da je riječ o pravom smaknuću gdje ju je on natjerao da kleči, a zatim joj pucao u glavu.

Prema tužilaštvu, njihov odnos je oduvijek bio težak jer je optuženi bio ljubomoran i kontrolisao je sve:

“Optuženi, koji je ženu želio samo za sebe, izolovao ju je od porodice i prijatelja, kontrolisao je njen svaki korak”, rekao je tužilac u svom izlaganju. Dodao je da je žena u nekoliko navrata pokušala da pobjegne iz ove stresnog i nasilnog braka, ali se uvijek vraćala optuženom, zbog djece. Inače, u momentu majčine smrti djeca su bila starosne dobi od četiri do 14 godina.

On je na sudu izjavio da su pištolj, za koji nije imao dozvolu, koristili tokom seksualnih igrica. Inače, prema njegovim riječima, te kobne večeri su se posvađali, a ona je uzela pištolj, dok je on pokušavao da joj ga otme iz ruke. A, onda se začuo pucanj:

” Odjednom sam vidio krv”, rekao je on dodajući da je njegova žena prije tog dana nekoliko puta pokušala da sebi oduzme život.

Izricanje presude zakazano je 6. decembar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79