Noćnim vukovima je zabranjen ulaz u BiH, a opet su ušli. Kako? Cikotić: Kroz granicu Srbije i BiH i kretali se po RS-u

Noćnim vukovima je zabranjen ulaz u BiH, a opet su ušli. Kako? Cikotić: Kroz granicu Srbije i BiH i kretali se po RS-u


Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, izjavio je kako je sigurnosna situacija u BiH, kada se pogledaju svi parametri, na nivou zemalja iz regiona.

Proruska organizacija “Noćni vukovi” i ove godine je, javno, boravila u Bosni i Hercegovini. Članovi ove ozloglašene organizacije opet su učestvovali na obilježavanju neustavnog dana RS-a, ovaj put u Istočnom Sarajeva, samo nekoliko minuta vožnje od državnih institucija u Sarajevu.

Njima je, podsjećamo, zabranjen ulazak u našu zemlju, a ministar Cikotić je večeras u intervjuu za FTV odgovorio kako je moguće da se ta grupa, i pored zabrane ulaska, ponovo pojavi na ulicama bh. gradova.

Ističe kako su se te grupe kretale po RS-u.

– Ministarstvo sigurnosti nema operativnih ingerencija na terenu. To je u nadležnosti Granične policije i MUP-ova koji kontrolišu određeni prostor. Govorimo o njihovoj odgovornosti jer su te grupe morale ući preko istočne granice Republike Srbije i BiH i kretati se Republikom Srpskom, rekao je Cikotić.

Skandal u Oružanim snagama BiH! Podoficir u sastavu Noćnih vukova marširao na paradi 9. januara



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija