Nova nada je Lidl: Propao još jedan pokušaj prodaje Doma penzionera u Sarajevu

Dom penzionera u Nedžarićima konačno bi mogao biti prodat. Vlada uvjerenje da bi novi vlasnik mogao postati Lidl koji ulazi na tržište BiH. Navodno Lidl se nije stigao prijaviti na posljednji javni poziv koji je propao jer nije bilo ponuda.

Ponude je trebalo dostaviti do 18. maja, a njihovo otvaranje i direktni pregovori s ponuđačima bili su zakazani za 4. juni. U Zavodu pretpostavljaju da su upravo kratki rokovi bili razlog što nije bilo zvaničnih ponuda.

Jedan od razloga, pretpostavljaju u zavodu, mogla bi biti i činjenica da jedan od potencijalnih bivših kupaca Sirijac Abdulah Mehdi traži povrat depozita.

Dom penzionera svojevremeno je prodat njegovoj kompaniji Capital Holding za 10,3 miliona KM, ali je ugovor o prodaji poništen, jer kupac nije izmirio ugovorene obaveze.

Površina atrakvine lokacije koja se prodaje je 17.611 kvadratnih metara s devastiranim objektima, po početnoj cijeni od 10,3 miliona KM, piše NAP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79