Nova sarajevska atrakcija smještena na sporedni ulaz Olimpijskog bazena

Nova sarajevska atrakcija smještena na sporedni ulaz Olimpijskog bazena


“Nesretni” Sarajevski dijamant, kojeg je gradonačelnica Benjamina Karić, kao poklon firme Metallon iz Visokog, instalirala pored Baščaršijske džamije u Sarajevu, nakon negodovanja građana završio je skriven pored Olimpijskog bazena na Otoci.

– Grad Sarajevo od večeras bogatiji za još jednu turističku atrakciju! Sarajevski dijamant krasi Baščaršijski trg, donoseći dodatnu ljepotu sve do kraja Sarajevo Film Festivala. Hvala firmi Metallon iz Visokog i direktoru Kenanu Agiću na ovom divnom poklonu. Za ljepše lice našeg grada – napisala je prvobitno u Facebook objavi Karić, a onda je promijenila mišljenje.

Ko je privatnik iz Visokog čija je firma darovala “turističku atrakciju” Benjamini Karić?

Zapravo, nakon brojnih negativnih kritika i negodovanja građana Sarajeva da je “dijamant čisti kič”, novom objavom na Facebooku Karić je najavila da će ga skloniti.

– Komentari, kritike, a i kreativne duhovite šale o jučer postavljenom novom ukrasu na Baščaršiji jasno su mi poručile – treba tražiti drugo rješenje. Najvažnije je da je ideja došla s dobrom namjerom. Ukras ćemo skloniti i razmisliti o drugoj, adekvatnijoj lokaciji. Sarajevo je grad svih nas i slušam šta ljudi imaju reći – poručila je Karić.

No da li je dijamant “zaslužio” trenutnu lokaciju i hoće li ga opet negdje premjestiti ili ostaje trajno na ulazu u bazen, vidjet ćemo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija