Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova / Mup RS
Nova usluga MUP-a RS: Uvjerenje o prebivalištu dostupno bilo gdje u RS-u

Nova usluga MUP-a RS: Uvjerenje o prebivalištu dostupno bilo gdje u RS-u


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uvodi od 2. septembra novu pogodnost koja će značajno olakšati život građanima.

Naime, svaki građanin će moći na bilo kojoj lokaciji za izdavanje ličnih dokumenata unutar entiteta RS dobiti uvjerenje o prebivalištu ili boravištu bez obzira na mjesto gdje im je prijavljeno prebivalište.

Ova inicijativa dolazi u pravo vrijeme, naročito za učenike i studente koji na početku školske godine trebaju ovu vrstu dokumentacije za ostvarivanje svojih prava.

Ova olakšica je dio šire strategije Ministarstva da unaprijedi efikasnost i dostupnost svojih usluga kroz kontinuiranu digitalizaciju i optimizaciju procesa.

Cilj je da se građanima omogući brži i jednostavniji pristup potrebnim dokumentima, smanje troškovi i vrijeme čekanja, te poboljša komunikacija između javnih institucija i građana.

U konačnici, ove promjene doprinose većoj efikasnosti u pružanju javnih usluga, što je od ključne važnosti za svakodnevni život svih građana Republike Srpske.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija