Nova vozila za goraždansku policiju: Modernizacija voznog parka

Nova vozila za goraždansku policiju: Modernizacija voznog parka


Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dopremljeno je šest novih vozila marke Suzuki Vitara, ukupne vrijednosti 230.000 KM.

Ova nabavka je finansirana iz budžeta BPK Goražde, na prijedlog ministra unutrašnjih poslova Nusreta Hubjera i Uprave policije, a nakon što je kantonalna vlada odobrila sredstva.

Od naredne sedmice, ova vozila će biti raspoređena Sektoru kriminalističke policije, Jedinici za podršku, uniformisanoj policiji te Policijskoj stanici za regulisanje i kontrolu saobraćaja. Osim ovih šest vozila, u MUP-u BPK Goražde potvrđeno je da će se u narednom periodu obezbijediti još nekoliko vozila putem donacija. Jedno vozilo će stići iz MUP-a Tuzlanskog kantona, dok će četiri vozila biti donirana od strane MUP-a Kantona Sarajevo.

Proces modernizacije voznog parka goraždanske policije započet je još prošle godine, kada je kupljen jedan automobil marke Suzuki Vitara. Pored toga, posredstvom Ministarstva sigurnosti iz donacije Vlade Japana, goraždanskom MUP-u je dodijeljena Toyota vrijedna 110.000 KM. Također, jedno vozilo marke Mercedes obezbijeđeno je uz pomoć MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Kada vozila iz donacija Tuzlanskog i Kantona Sarajevo stignu u Goražde, vozni park goraždanske policije će biti potpuno obnovljen, čime će se povećati efikasnost i sposobnost policije da odgovori na potrebe građana. Uvođenjem ukupno 14 novih vozila, goraždanska policija će biti bolje opremljena za izvršavanje svojih dužnosti i osiguranje sigurnosti na području kantona.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija