Novalić: Blaga reagija OHR-a. Schmidt je visoki predstavnik samo za Bošnjake

Novalić: Blaga reagija OHR-a. Schmidt je visoki predstavnik samo za Bošnjake


Ne prestaju se nizati reakcije nakon jučerašnje sjednice NSRS-a na kojoj je donešen zakon kojim se u Republici Srpskoj ne priznaju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Mnogi stručnjaci smatraju kako je ovo najozbiljniji udar na državu od Dejtona, te da ovo predstavlja početak državnog udara u režiji Milorada Dodika. Danas se oglasio i OHR, a ništa novo nisu kazali, osim što su naveli kako je ovo udar na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

Osuđeni crnolistaš i bivši premijer FBiH Fadil Novalić osvrnuo se na blagu reakciju Schmidta, kazavši kako je svojim ispraznim saopštenjem još jednom dokazao da je on visoki predstavnik samo za Bošnjake, te da je njegov primarni cilj bio da nametne Vladu Federacije BiH suprotno volji većinskog naroda.

“Da bi ispunio zahtjeve iz Zagreba suspendovao je Ustav na 24 sata i otvorio vrata za sva buduća antiustavna djelovanja. Previše smo mi dali za našu državu da bismo njenu sudbinu povjerili u ruke dobitniku odlikovanja Reda Ante Starčevića”, poručio je Novalić.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija