Novalić objavio fotografiju sa Muderrisom. Digao lijevu ruku i poručio da “Jedan odlučuje”

Novalić objavio fotografiju sa Muderrisom. Digao lijevu ruku i poručio da “Jedan odlučuje”


Fadil Novalić, osumnjičeni u aferi “Respiratori”, aktuelni premijer FBiH i kandidat Stranke demokratske akcije objavio je novu fotografiju na Facebooku.

Na fotografiji se nalazi sa Mersidom Bešićem i Nezimom Halilovićem Muderrisom, te sva trojica dižu kažiprst prema nebu. Ono što je svima zapelo za oko je da Fadil Novalić diže lijevu ruku.

Taj simbol se spominje u hadisima. Poslanik Muhammed je, prema predaji, za vrijeme molitve svoj desni lakat oslanjao na desno bedro i zatim ispružio kažiprst desne ruke uvis. Od tada ta gesta među muslimanima važi kao izražaj vjere u jednog, jedinog Boga. Vjernici koji prakticiraju vjeru tu gestu pokazuju pet puta na dan – za vrijeme pet molitava koje im njihova vjera propisuje.

Ako se diže, diže se kažiprst desne ruke. Bitno je napomenuti i da je Fadil Novalić krajem prošle godine obavijestio javnost kako nema dva prsta na ruci, te se pretpostavlja da zbog toga nije digao desnu ruku, ali nije jasno zbog čega je digao lijevu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija