Novalić poručio ambasadorima i Schmidtu: Ohrabrili ste Dodika da nastavi sa svojim planovima

Novalić poručio ambasadorima i Schmidtu: Ohrabrili ste Dodika da nastavi sa svojim planovima


Slike i poruke iz Istočnog Sarajeva danas i iz Banja Luke sinoć potvrđuju da se suočavamo sa prijetnjom miru i stabilnosti Bosne i Hercegovine – tvrdi Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine.

Boji se da je podrška koju su neki ambasadori olako pružili nakon potpisivanja koalicije između SNSD, HDZ te Osmorke samo ohrabrila Milorada Dodika u antidejtonskim, antiustavnim i nezakonitim aktivnostima.

Orden koji je dodijelio Vladimiru Putinu, koji provodi brutalnu agresiju na Ukrajinu prst je u oko naporima SAD da se bori protiv ruskog utjecaja na Balkanu – napisao je Novalić i dodao: “Danas smo vidjeli Putinove „Noćne vukove“ u Istočnom Sarajevu u paradi sa entitetskom policijom. “

Reakcija Američke ambasade i visokog predstavnika blagom verbalnom osudom antidejtonskih aktivnosti samo ohrabruje Dodika da nastavi sa svojim planovima i politikom.

Bez ikakvih posljedica će nastaviti da slavi zločin, ruši Dejtonski mirovni sporazum i ismijava politiku Evropske unije i SAD koja osuđuje agresiju na Ukrajinu!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija