Nove informacije: Adem Šuman je od ranije poznat policiji, ima i presudu zbog posjedovanja narkotika

U nedjelju 28. januara oko 23:50 sati hicem iz pištolja ubijen je 19-godišnji Faris Pendek. Na njega je pucao Adem Šuman, koji je pobjegao sa lica mjesta, satima se sakrivao policiji, a na kraju je odlučio na predaju.

Njemu su u sakrivanju pomagali Elmedin Gradišić i Mersim Saljević, a sva trojica su jučer predani u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo gdje im je predložen jednomjesečni pritvor.

Pritvor se predlaže jer bi boravkom na slobodi mogli pobjeći, utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ali bi moglo doći i do uznemirenja javnosti.

Iako zvanične informacije javnost od policije nije dobila, nezvanične informacije Crne Hronike govore da je Adem Šuman od ranije bio poznat policiji.

Šuman u svom dosijeu ima presudu zbog posjedovanja narkotika, pregršt saobraćajnih kazni, a kako za CH govore komšije iz sarajevskog naselja Buća Potok, gdje je i živio, poznat je kao problematičan momak.

To potvrđuje i pištolj koji je sa sobom nosio kobne večeri.

Prema informacijama koje posjedujemo, on je Pendekove prijatelje prvo tukao njime, a onda i ispalio hitac koji je pogodio Pendeka.

Naravno, još uvijek nema zvaničnih informacija da li je Šuman imao dozvolu za pištolj.

Pitanje je i ko bi dao ovakvom sumnjivom tipu muškarca legalan pištolj, a ukoliko je ipak ilegalan, policija bi trebala utvrditi kako i od koga ga je nabavio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79