Nove kamere uticale na smanjenje broja neregistrovanih vozila

Zahvaljujući novoinstaliranim kamerama broj neregistrovanih vozila sa više od deset hiljada u samo nekoliko mjeseci smanjen je na nekoliko hiljada, rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

On je, odgovarajući na pitanje potpredsjednika skupštine Milana Petkovića o tome zašto građanima koji imaju registrovana vozila stižu kazne, rekao da mnogo građana automobile registruje zadnji dan pred istek registracije, a onda voze automobile neregistrovane dok se ne završe papiri.

Lukač je podsjetio da građani imaju mogućnost da registruju automobile mjesec dana pred istek registracije, ali da mnogi to ne čine.

Petković je istakao da bi građanima trebalo slati obavještenje kao što je to slučaj prilikom prekoračenja brzine, a ne da se automatski izdaju kazne, na šta je Lukač odgovorio da građani imaju mogućnost da od sudova traže da li je policija postupila u skladu s zakonom ili ne, a da ako se kazne plate odmah imaju popust od 50 odsto.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79