Novi cirkus u Skupštini Srbije

Opozicija u Srbiji izazvala je haos u Narodnoj skupštini ometajući održavanje sjednice, a što je najavila ranije, rekavši da će ući u blokadu parlamenta jer vlast četiri mjeseca šuti na zahtjeve koje su demonstranti na protestima iznosila mjesecima unazad.

Tokom obraćanja premijerke Ane Brnabić govor su ometali bukom koju navijanjem, pjevanjem, zviždanjem proizvode opozicioni poslanici.

Poslanik Nebojša Zelenović, iz poslaničke grupe Moramo – Zajedno, ranije je najavio da će nakon postavljanja poslaničkih pitanja blokirati rad skupštine.

“Svaki dan je nasilje oko nas. Nudili smo u parlamentu da pričamo, vi ste kupovali vrijeme, čak ni Anketni dobor nije ostvaren. Mi smo tražili razgovor a vi ste nudili kontramiting”, rekao je Zelenović na sjednici.

Dodao je da ta borba neće biti laka jer vlast počiva na nasilju te da udruženi građani i opozicija mogu da se izbore da mediji budu bolji, da svi budu sigurniji, i da počnu da se mijenjaju stvari.

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović napisao je na društvenoj mreži IKS da je trenutno u sali 18 pripadnika osiguranja.
Vlast je nekoliko puta aplauzom pozdravila govor Ane Brbabić koja je govorila o prosperitetu Srbije i optužila opoziciju da su uništili Srbiju dok su bili na vlasti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79