Novi detalji iz Bihaća: “I Alvir je molio za pomoć pa su ga tukli! Pretukli ga, uzeli mu patike i jaknu od 400KM!

Brojni mediji su tokom prijepodneva objavili vijest da je jučer u Bihaću došlo do obračuna grupe bh. državljana sa migrantima.

Migranti pretukli Alvira u Bihaću: Povrijeđen 23-godišnji mladić nakon sukoba

U Bihaću, tačnije u mjestu Založje,povrijeđen 23-godišnji mladić iz Bihaća nakon sukoba sa migrantima. Mladić je prebačen u kantonalni bolnicu sa teškim povredama.

Napad je uslijedio nakon što se grupa migranata u nedjelju sukobila sa nekoliko bh. državljana među kojima je bio Alvir Gverić, brat Mirhada Gverića koji je, pored ostalog, hapšen zbog nasilničkog ponašanja, ali i pokušaja krijumčarenja migranata. Mirhad Gverić je, nakon napada, organizirao grupu koja je krenula da “provodi pravdu” u Bihaću uz poruku da ovo vide “oni koji u javnosti brane migrante”

Užas u Bihaću: Građani brutalno pretukli dvojicu migranata. Pojavio se uznemirujući snimak

Portalu Crna-Hronika javio se član porodice Gverić i iznio šokantne detalje cijelog nemilog događaja. Poruku prenosimo u cijelosti:

“Javljam se povodom ovog slučaja koji se desio u nedjelju u 02:00h. Alvir Gverić koji je pretučen, i zadobio teške tjelesne povrede po cijelom tijelu, i pukotina lobanje na 7 mjesta. Riječ je o migrantima koji su ga napali, i sutradan ti isti su bili pretučeni od strane bišćanina. Ovim putem želim da kažem da neko tim istim migrantima treba stati na put. Ovo nije prvi slučaj da su nekog pretukli, izboli, ubili. Prvi slučaj Hazim Majetić koji je izboden. D li je neko nešto za to poduzeo? Mogu nas tući, ubijati, bez ikakvih prava, niko im ništa ne može? Hodaju slobodno gradom , ulaze u razne kuće i borave, pale i kradu.

Ovim putem želim da kažem svima koji pričaju prazne priče, i ništa od toga ne znaju nek se malo povuku, ti isti ljudi negativno komentarisu iz razloga jer im se još uvijek ništa nije desilo!

Kako kažu migranti mole za pomoć? I naš Alvir je molio za pomoć pa su ga tukli! A zašto jer su se napili. Nađene su flaše alkohola istu noć kad je napadnut ni kriv ni dužan. Pretukli ga slomili uzeli patike, jaknu 400KM. Sramota! Ko je sljedeći? Dijete nečije koje naiđe ni krivo ni dužno…” – napisali su iz porodice Gverić za portal  Crna-Hronika.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79