Novi detalji pljačke: Mirnesa iz Busovače je izvadila peškire iz torbe i zamijenila ih novcem

Njemački tabloid Bild nastavlja sa iznošenjem detalja optužnice protiv Mirnese Bešlić Miki iz BiH koja je iz firme gdje je radila ukrala 1,25 miliona eura.

Naime, sigurnosne mjere u kompaniji “Prosegur” u Štutgartu se očigledno lako mogu zaobići, a Mirnesa (42) je to umjela da iskoristi, prevarila je kolege i izašla sa velikim novcem u torbi.

Plan koji su osmislili atraktivna plavuša i njeni saučesnici Robert S. (29) i Marko I. (45) bio je jednostavan. Prema optužnici, Mirnesa je 14. oktobra zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donijela torbu napunjenu peškirima, piše Bild.

Kad su njene kolege napravile pauzu u 15 sati, Mirnesa se ponašala kao da želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, skupljala novčanice od 100 i 200 eura u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez videonadzora, izvadila je peškire iz torbe i zamijenila ih novcem.

Gdje su pare? Mirnesa iz Busovače ukrala milione, a predala se sa 249,40 eura u džepu

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila firmu sa 1,25 miliona eura. Kontrole torbe nije bilo.

Zašto su sigurnosne mjere u kompaniji za transport novca tako male?

– Nažalost, ne mogu da vam dam nikakve informacije o ovome, jer je to veoma osjetljiva informacija koja se odnosi na sigurnost – kaže portparol “Prosegura” Džulijan Sibert (25).

Također, izgleda da je bilo i propusta. Kako Bild saznaje od istražitelja, oko dva sata nakon krađe, zaposleni u “Proseguru” su primjetili da nedostaje novac.

Policija je, prema informacijama, obaviještena tek oko 20 sati. Mirnesa tada vjerovatno više nije bila u Njemačkoj.

Ukradeni novac još nije pronađen. Vjerovatno je kod Roberta S. koji je Mirnesu nagovorio na ovo kriminalno djelo. On je još uvijek u bjekstvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79