Novi kupci nekretnina više neće plaćati dugove za struju prethodnih vlasnika

Novi kupci nekretnina više neće plaćati dugove za struju prethodnih vlasnika


Prema Opštim uslovima iz 2022. godine, novi kupac električne energije bio je dužan izmiriti sve zatečene obaveze prethodnog kupca na tom mjernom mjestu, što je izazvalo probleme. Na primjer, u slučaju kupovine nekretnine, dug za struju bio je prebačen na novog vlasnika, iako on dug nije napravio.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske (RERS) pokrenula je hitne izmjene Opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom zbog nesuglasica s Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o obligacionim odnosima.

“Zbog toga je bilo potrebno hitno izmijeniti član 49. stav 7. Opštih uslova koji uređuje ovu materiju”, saopštili su iz RERS-a.

Slične probleme imali su i kupci u regionu. Prema njihovoj uredbi, novi vlasnik morao je donijeti dokaze o promjeni vlasništva i plaćanju računa prije nego što je mogao zaključiti ugovor o snabdijevanju. Izmjenama je sada definisano da neizmirene obaveze prethodnog vlasnika ne mogu ometati zaključivanje ugovora o snabdijevanju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija