Novi politički pokret u BiH: Osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem” – Igor Radojičić

Večeras je u Banja Luci donesena odluka o osnivanju Nezavisnog pokreta “Svojim putem” pod vodstvom Igora Radojičića. Ovaj novi politički entitet predstavlja alternativu kako postojećoj vlasti, tako i sadašnjim opozicionim partijama, čemu svjedoči i sam naziv – “Svojim putem”.

Pokret će se kako ističu, temeljiti na stručnosti, argumentaciji, racionalnosti, patriotizmu i sistemskom pristupu, s ciljem promjene trenutnog stanja na svim nivoima društva.

Donseni su Programski principi, Statut, Odluka o osnivanju, te je verifikovan Osnivački odbor od 17 članova koji će nastaviti pripreme Pokreta za predstojeće izbore.

Svojom podrškom do sada je pokret podržalo gotovo 1000 građana, među kojima su brojni univerzitetski profesori, advokati, ugledni pravnici, liječnici, bivši direktori, načelnici, odbornici i mnogo mladih, dosad neangažiranih pojedinaca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79