Novi slučaj iskaljivanja bijesa u komšiluku: Kapetan broda bacio zvučnik u more

Slučaj iskaljivanja bijesa jednog kapetana broda na australijsku DJ umjetnicu Kallisto izazvao je veliku zabrinutost i osude u turističkom komšiluku. Snimak na kojem se vidi kako kapetan baca zvučnik u more tijekom zabave s DJ-em, koji je bio naručen i plaćen za iznajmljeni brod, brzo je postao viralan na društvenim mrežama.

Australijska DJ-ica Kallisto, koja je objavila video na svom Instagram profilu, izjavila je da je kapetan bezrazložno reagirao zbog preglasne muzike, iako zvučnik nije bio postavljen blizu kormila kako je sugerirano u komentarima. Tvrdi da su pokušali smiriti situaciju, no kapetan je očito izgubio živce.

Ovaj incident izazvao je osude kod mnogih pratilaca umjetnice, ali i kod onih koji su namjeravali iznajmiti brodove na Jadranu. Turistički radnici ističu da ovakvo ponašanje negativno utječe na imidž Hrvatske kao turističke destinacije.

Međutim, nakon što je video postao viralan, Kallisto je objavila dodatnu poruku u kojoj je navela da se incident dogodio prvog dana boravka na brodu te da je kapetan zamijenio zvučnik nakon što je situacija smirena. Izrazila je razumijevanje prema kapetanu, opisujući ga kao osobu koja je velikog srca, a sve je to dovelo do osjećaja kao “jedna velika porodica”.

Mnogi su osudili ovakvo ponašanje jer ne mogu vjerovati da neko ko živi od mora ovako nonšalantno baca stvari u more kao otpad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79