Novi znak BMW-A izazvao burne reakcije

Čuveni Minhenski proizvođač automobila BMW nedavno je, sa predstavljanjem novog električnog koncept modela i4, svijetu predstavio i svoj novi logotip.

Novi “znak”, koga karakteriše dvodimenzionalni dizajn i transparentni (providni) prsten koji okužuje čuvene propelere u tradicionalnim bavarskim bojama, izazvao je prilično burne reakcije, kako među pokolonicima poznate bavarske marke tako i među ljubiteljima automobila uopšte.

I dok su neki stručni ljudi pohvalili dizajn i spremnost kompanije da tradiciju podredi trendovima digitalng doba, nemačka agencija za ispitivanje tržišta YouGov sprovela je veliko ispitivanje ne bi li ustanovila kako je novi logo prihvaćen među nemačkim vozačima.

Prvo su izdvojene dvije grupe ispitanika. Zatim je prvoj pokazan stari logo sa crnim prstenom, za koga se 49 odsto ispitanika izjasnilo da je bilo zadovoljno viđenim. Zatim je drugoj grupi pokazan novi “providni” logotip, za koga se pozitivno izjasnilo samo 28 odsto ispitanih.

Na kraju, ispitanicima iz obje grupe zajedno, pokazana su oba logotipa jedan pored drugog. A rezultat je bio više nego zanimljiv…

Čak 71 odsto pripadnika obje grupe izjasnilo se za to da je stari “trodimenzionalni” logo bolji. Samo 8 odsto ispitanika prednost je dalo novom logitpu, dok su se ostalih 21 odsto izjasnili kao neodlučni.

Inače, kako pišu njemački mediji, poslije početnog entuzijazma zbog ovog redizajna, BMW je objavio da će novi logotip koristiti “samo u komunikaciji”, odnosno neće ga stavljati na svoje automobile i motocikle, kao ni na prodajne salone.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79