Očaj u porodici mladića kojeg je usmrtila struja kod Srebrenika: Bojan je mrtav visio na trafostanici, nismo mogli prići

Velika tragedija jučer je potresla selo Ravnuše kod Srebrenika kada je život od strujnog udara na trafostanici izgubio 16-godišnji Bojan Stanković.

Naime, iako je znao da je to mjesto izuzetno opasno mladić se popeo na trafostanicu koja je bila pod velikim naponom, gdje ga je oko 20 sati usmrtio jak strujni udar, saznaje portal “Avaza”.
Uzaludne molbe

Tragediju uvećava i činjenica da se u avliji porodice Stanković nalazi neograđena trafostanica koja je bila pogubna za Bojana.

U više navrata Stankovići su, kako su danas kazali našem reporteru Hasanu Čaliću, molili Elektroprivredu BiH da izmjesti trafostanicu, ali to nikada nije učinjeno.

Pogledajte mjesto nesreće u kojoj je od strujnog udara preminuo dječak

Kada su članovi porodice shvatili da je Bojan doživio strujni udar nastala je prava drama, jer je dječak visio na trafostanici i nije mu se moglo prići zbog napona.

 

Jedan od komšija smogao je hrabrosti da pokuša pomoći Bojanu, ali je i on zadobio strujni udar te je zbog povreda prevezen u bolnicu gdje je navodno zadržan na liječenju.

Očajni roditelji pozvali su policiju, a ubrzo je na lice mjesta stigla i ekipa Elektroprivrede BiH koji su isključili trafostanicu s napona te je dječak spušten na zemlju. Ljekari Hitne pomoći nisu ništa mogli učiniti, samo su konstatirali smrt nesretnog Bojana.

Izgubila dvojicu sinova za godinu

Bojanova majka Mileva kroz suze je našem reporteru kazala da joj je ovo druga tragedija u godinu.

– Prošle godine naš sin Dejan je u Srbiji radeći za nadnicu smrtno stradao u šumi pod prevrnutim traktorom. Sada smo izgubili i Bojana. Još troje djece mi je umrlo prirodnom smrću – kaže uplakana Mileva.

 

Dalibor Stanković, Bojanov ujak koji živi u Austriji nakon što je čuo za tragediju došao je da ublaži bol sestri i zetu. Kaže da je on lično upozoravao Elektroprivredu BIH da izmjesti trafostanicu iz dvorišta kako neko od djece ne bi nastradao igrajući se.

Na molbe i apele mještana Ravnuše niko nije reagirao i tragedija se nažalost desila.

Iz policijskih izvora i izvora tužilaštva o ovoj nesreći dobili smo tek šture informacije. Reakli su da će o ovom slučaju više znati u ponedjeljak nakon što se izvrši odbdukcija stradalog dječaka.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79