Od početka 9. mjeseca u Hercegovini ceste odnijele čak sedam života

Od početka 9. mjeseca u Hercegovini ceste odnijele čak sedam života


Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko neretvanske županije kazao je kako je u prometnim nesrećama od početka rujna, uključujući i prometnu nesreću u subotu navečer kraj Mostara, smrtno stradalo sedam osoba.

”Početkom mjeseca imali smo troje smrtno stradalih u prometnim nesrećama. Najstarija osoba je imala 23 godine. Apeliramo da se brzina vožnji prilagodi uvjetima na cesti, sad su ove kiše”, kazao je Marić. Inače, prema podacima BiHAMK-a 2021. godina na području Hercegovačko-neretvanske županije u prometnim nesrećama poginulo je 20 osoba. Godine 2021. u ovoj županiji je evidentirano 1865 prometnih nezgoda od čega 558 prometnih nesreća s ozlijeđenih ili poginulim osobama.

Na cestama u HNŽ-u 2020. godine poginule su 24 osobe dok je godinu ranije, 2019., smrtno stradalo 19 osoba. Godine 2021. teže su ozlijeđene 123 osobe, 2020. – 101 osoba, a 166 osoba je teško ozlijeđeno 2019. godine na hercegovačko-neretvanskim cestama.

Podsjetimo, četiri osobe smrtno su stradale, a četiri teško ozlijeđene u tragediji koja se sinoć dogodila kod mjesta Buna. Smrtno su stradali B. K. (35), M.K. (34) i R. K. (9) koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic te M. P. (46) iz automobila BMW X5. Među poginulima su tri člana obitelji Krstić. Drugo dijete, djevojčica, bori se za život u SKB Mostar.

Prema saznanjima portala Klix, prekomjerna konzumacija alkohola i utrka automobila razlog je ove nesreća. Kako navode, utrkivali su se M. P. u vozilu BMW X5 i M. D u Mercedesu, te je utvrđena prekomjerna konzumacija alkohola s izmjerenih 2,5 promila alkohola u krvi, pri čemu je Mate Primorac koji je upravljao BMW-om smrtno stradao.

Oni su se utrkivali iz smjera Mostara prema Čapljini u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala. Sućut obitelji i najbližima tragično preminulih u ovoj strašnoj nesreći izrazio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić poručivši kako će napravit sve kako bi se pomoglo obitelji piše Bljesak.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija