Od sutra će u svim školama u Srbiji biti prisutni policajci

U svim školama u Srbiji, od sutra od osam časova, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave, koji će preventivno djelovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

Stevandić je takođe rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

“Već sutra od osam časova, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800. biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje”, rekao je Stevandić za RTS.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbjediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbjednosti učenika i zaposlenih.

“Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci…”, rekao je Stevandić.

Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mjestima gdje se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, željezničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79