Od Žena u crnom ukraden i spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”

Od Žena u crnom ukraden i spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”


Nakon protestnog skupa “Mural mora pasti” održanog u Beogradu na Cvetnom trgu, od Žena u crnom nasilno je ukraden i javno spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”.

Ovo je objavila organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava na svom Twitter nalogu.

– Nakon okupljanja građana na Cvetnom trgu, od Žena u crnom večeras je nasilno oduzet i javno spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici” – napisali su.

Dodaju da su sa skupa upućene poruke nenasilja, solidarnosti i antifašizma, a kada su se građani razišli, “huligani, koji se ponašaju kao vladari ovog grada, pratili su pripadnike Žena u crnom na putu kućama, oteli su transparent i javno ga zapalili”.

– Ovo je direktna posljedica Vulinovog izjednačavanja huligana i aktivista za ljudska prava koje nasilnicima predstavlja signal da mogu da rade šta hoće – napisali su.

Naveli su i da policija i riječima i djelima stoji na strani huligana, a ne zakona i ne garantuje sigurnost građanima i građankama.

Protestni skup “Mural mora pasti” organiziralo je više organizacija civilnog sektora zbog murala sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića na zgradi u Njegoševoj ulici.

Na trgu su se okupili građanski aktivisti, ali i grupa desničara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija