Odbijeno da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima!

Odbijeno da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima!


U maju 2022. godine pokrenuta je inicijativa da se Zvornička ulica u Sarajevu u kojoj se nalazi stadion Grbavica, preimenuje u Bulevar Ivice Osima.

Općinsko vijeće Novog Sarajeva usvojilo je inicijativu još u junu prošle godine, ali je danas Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo odbila ovaj prijedlog.

Na čelu ove komisije se nalazi Elvis Vreto, a članovi komisije su  Jasmin Šaljić, Kenan Magoda, Faruk Selmanović i vanjski članovi Muhamed Omerović, Muhamed Čović, Neira Kabaš.

Ovu informaciju je na Facebooku potvrdio i Srđan Srdić, vijećnik u Općinskom vijeću Općine Novo Sarajevo.

“Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo nije prihvatila prijedlog Vijeća Novo Sarajevo i FK Željezničar da se ulica Zvornička preimenuje u Bulevar Ivice Osima, a istovremeno na današnjoj Sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, aktuelna većina je dodijelila priznanje “Plaketa Grada Sarajeva” Vincent Tanu! Što se mene lično tiče, od danas više nikad neću učestvovati u odabiru imena, naziva i sve slično tome! Ovo je užas šta radite od Sarajeva”, napisao je Srdić na Facebooku.

Ivica Osim preminuo je prošle godine, 1. maja, pet dana uoči svog 81. rođendana.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija