Odbrana tvrdi da je i Faćo imao pištolj: “Da li je pucao na napadače?”

Odbrana tvrdi da je i Faćo imao pištolj: “Da li je pucao na napadače?”


U subotu, 1. juna, Mehičević i Jasika su u pravcu Amira Pašića Faće ispalili metara sa ciljem da ga ubiju. Tužiteljica tvrdi da su osumnjičeni došli da liše života Pašića, koji je pukom srećom preživio.

Iz policijskog iz zapisnika s lica mjesta vidi da je pronađeno više čahura kalibra 7,65 milimetara i jedan metak nepoznatog kalibra, ali da se ne navodi čiji je to metak.

Advokati Damir Beglerović i Senad Kreho koji zastupaju Mehičevića i Jasiku tvrde da je nađen još jedan nepoznati pištolj koji može biti samo pištolj Amira Pašića Faće.

Sudu nije dokazano čiji je nepoznati pištolj iz kojeg je ispaljen nepoznati kalibar.

Sarajevski advokati pokušavaju dokazati da ovaj čin nije pokušaj likvidacije od strane Mehičevića i Jasike jer je Pašić zadobio sve prostrelne rane, što predstavlja samo lakše tjelesne povrede.

“Nijedan svjedok na licu mjesta, svojim očima, nije vidio počinioce da pucaju u Faću”

Kako je Crna Hronika već pisala, napadači na Amira Pašića Faću bliski su ljudi narkokartelu “Tito i Dino”. To potvrđuju i dokumenti koji su se pojavili u javnosti.

Naime, jedan od osumnjičenih za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće je bio tjelohranitelj Edina Gačanina Tita. Riječ je o Mustafi Mehičeviću zvanom Mujica, jednom od dvojice uhapšenih.

Podsjećamo:  Mehičević je bio dio grupe koja je 2016. godine čuvala Edina Gačanina.

Zanimljivo da je Amir Pašić Faćo odmah nakon ranjavanja spominjao ime jednog sarajevskog političara, a čiji se kumovi dovode u vezu sa ovim narkokartelom. Riječ je o lideru NiP-a i ministru vanjskih poslova Elmedinu Konakoviću.

Kako dokumenti potvrđuju, Mustafa Mehičević je bio u grupi koja je osiguravala Edina Gačanina za vrijeme boravka u BiH i Hrvatskoj.

Foto: Istraga

Mustafa Mehičević je 2007. osuđen na 10 godina robije zbog ubistva Almira Hadžiomerovića.

Ubistvo se desilo 4. oktobra 2005. godine kada je Mehičević u Hadžiomerovića ispalio 5 hitaca iz pištolja.

Motiv ubistva je bio navodni novčani dug koji je Mehičević imao prema rodici Hadžiomerovića.

Mustafa Mehičević je i dugogodišnji prijatelj Ibrahima Miladina i Gordana Memije. I Miladin i Memija su pod istragom Tužilaštvo BiH zbog sumnje da su dio narko kartela Edina Gačanina Tita.

Drugi osumnjičeni za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće je Suad Jasika zvani Sule.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija