Odgovorne iznenadila školska godina: Nastava bez učiteljice

Odgovorne je znao iznenaditi snijeg u decembru, iznenađeni smo znali biti gužvom u saobraćaju prilikom rekonstrukcije određenih cesta.

Kod nas očito iznenađenjima nema kraja. Iznenađeni smo i početkom školske godine.

– Djeca su bila u čudu kada im je prvi dan rečeno da nemaju učiteljicu, te će u narednim danima sa njima raditi pedagogica. Djeca su prvačići, očekivali su svoju učiteljicu, očekivali su onoga ko će ih četiri godine voditi stazama znanja i lijepog ponašanja. Ovo stvarno više nema nikakvog smisla, priča razočarana majka jednog sarajevskog prvačića za Crnu hroniku.

Napominje kako su se, sa starijom djecom,  više navikli da je svake godine druga učiteljica, o predmetnim nastavnicima da i ne govorimo. Jedno polugodište je jedna nastavnica informatike, matematike ili muzičkog, drugo polugodište druga i tako ukrug godinama. Konkursi, bodovanja, tabele, igranje sa sudbinama prosvjetnih radnika, ali i djece.

– Nehumano je ovo što se radi djeci. Pa da li je moguće igdje na svijetu da školska godina iznenadi direktora škole, ministra, premijera? Očito je obrazovanje ovoj Vladi KS-a nebitna stvar, zaključila je razočarana majka.

Saznajemo da je u nekoliko sarajevskih osnovnih škola nastava počela bez potrebnog kadra zbog kašnjenja u raspisivanju konkursa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79