Određen pritvor Adinu Hodžiću (23) zbog likvidacije Senada Kaltaka (66)

Određen pritvor Adinu Hodžiću (23) zbog likvidacije Senada Kaltaka (66)


Prijedorski Okružni sud odredio je pritvor od mjesec dana Adinu Hodžiću (23) iz Prijedora koji je osumnjičen da je 28. januara u naselju Hambarine likvidirao muškarca Senada Kaltaka (66) iz tog grada nanijevši mu više ubodnih rana.

Protiv Adina Hodžića prijedorsko Okružno javno tužilaštvo vodi istragu zbog krivičnog djela teško ubistvo, saopštio je danas ovaj sud.

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak i zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i u vanrednim okolnostima.

Razlozi za pritvor su i to što je riječ o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna zatvora od deset godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice, kao i to što bi puštanje na slobodu predstavljalo stvarnu prijetnju narušavanju javnog reda.

Senad (66) i njegov otac Vejsil (83) sahranjeni: Prijatelji se oprostili od porodice Kaltak



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija