Oduzet mu automobil zbog neplaćenih kazni: Vozio bez vozačke i pod uticajem alkohola

U ranim jutarnjim satima 04. maja 2024. godine policijski službenici Policijske uprave Ilijaš su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Citroen“ u ulici 126. Ilijaške brigade u općini Ilijaš.

Vozač vozila, E.Č., rođen 1998. godine u Zenici i nastanjen u Ilijašu, upravljao je vozilom bez važeće vozačke dozvole, što je utvrđeno naknadnim provjerama.

Daljim testiranjem utvrđeno je da je E.Č. bio pod značajnim uticajem alkohola, sa koncentracijom od 1,39 promila u krvi, što znatno premašuje dozvoljenu granicu.

Provjerom u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija otkriveno je da E.Č. ima dugovanja po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2440,00 KM i da je ranije više puta kažnjavan za prekršaje u saobraćaju.

Zbog ovih prekršaja, policijski službenici su privremeno oduzeli vozilo, a protiv E.Č. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Prekršaji za koje se tereti obuhvataju vožnju bez vozačke dozvole, vožnju pod uticajem alkohola, te neplaćanje novčanih kazni, što je predviđeno članovima 174., 184. i članom 51. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79