Oduzet stan u vlasništvu Ibrahima Hadžibajrića

Oduzet stan u vlasništvu Ibrahima Hadžibajrića


U toku obimna policijska operacija: Zaplijenjen stan vrijedan 280.000 KM Ibrahimu Hadžibajriću

Danas su službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, uz podršku Sudske policije, zapečatili stambenu jedinicu u srcu Sarajeva.

Prema saznanjima portala “Avaz“, ovaj stan procijenjen je na 280.000 KM i pripada osumnjičenom Ibrahimu Hadžibajriću, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Zenici.

Operacija je sprovedena kao dio istrage koja obuhvata Hadžibajrića, Elmedina Karišika i ostale, protiv kojih se vodi postupak zbog organiziranog kriminala i pranja novca.

Svi su uhapšeni u maju prošle godine, a tada je također u pritvoru završio i Hadžibajrićev sin Seid.

Oduzimanjem stana u Starom Gradu, čija se vrijednost procjenjuje na 280.000 maraka, dodatno se nastavlja proces oduzimanja imovine. Iako je stan bio upisan na ime Džemaludina Buturovića, istraga je utvrdila da je zapravo vlasništvo Ibrahimu Hadžibajriću.

Prethodno su u sklopu istražnog postupka oduzeti parking prostori povezani s osumnjičenima, Elmedinu Karišiku je konfiskovana zgrada u naselju Bistrik, dok je Hadžibajriću oduzeta kuća u Hrvatskoj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija