Oduzeta roba namijenjena tržištu BiH, vrijedna više oko 140.000 maraka

U akciji na graničnom prelazu Božaj između Crne Gore i Albanije, službenici Uprave carina Crne Gore otkrili su i oduzeli robu čija je vrijednost procijenjena na oko 140.000 maraka. Ova roba, namijenjena tržištu Bosne i Hercegovine, bila je prevožena u tri teretna vozila u tranzitu iz Turske preko Albanije.

Iz Uprave carina u Podgorici stiglo je saopštenje u kojem se navodi da su službenici detaljno pregledali spomenuta vozila koja su prevozila tekstilne proizvode. Tokom pregleda, otkrivena je sumnja u povredu prava intelektualne svojine, s obzirom da se radilo o odjeći i obući koja je štićena robnim markama.

Nadležni Odsjek za povredu prava intelektualne svojine i praćenje zabrana i ograničenja preuzeo je dalje postupanje u ovom slučaju, ističući važnost borbe protiv nelegalne trgovine i kršenja intelektualnih prava.

Ova akcija Uprave carina Crne Gore predstavlja još jedan korak u suzbijanju ilegalne trgovine i zaštiti intelektualne svojine. Carinski organi često se suočavaju s izazovima u otkrivanju i suzbijanju ilegalnog prometa robe, a ova zapljena pokazuje njihovu odlučnost u borbi protiv takvih aktivnosti.

Povreda prava intelektualne svojine predstavlja ozbiljan problem s kojim se suočavaju mnoge zemlje, a carinski organi imaju ključnu ulogu u njenoj prevenciji i suzbijanju. Takve radnje narušavaju ne samo prava vlasnika robnih marki i intelektualne svojine, već i utiču na regularno poslovanje na tržištu.

Uprava carina Crne Gore nastavlja svoj rad u suzbijanju ilegalne trgovine i zaštiti prava intelektualne svojine, s ciljem osiguranja fer i transparentnog poslovnog okruženja za sve učesnike na tržištu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79