Oglasila se Amela Mehmedagić Šehović nakon što je završila na američkoj ‘crnoj listi’

Oglasila se Amela Mehmedagić Šehović nakon što je završila na američkoj ‘crnoj listi’


Amela Šehović, supruga Osmana Mehmedagića, oglasila se na društvenoj mreži Facebook, nakon što su ona i njen suprug, zajedno sa bivšom tužiteljicom Dianom Kajmaković, završili na američkoj “crnoj listi”.

Objavu Amele Šehović prenosimo u cijelosti:

“Sjećate li se Erika Larsona? To je onaj što ga je američka ambasada po hitnom postupku iz BiH vratila u SAD-e jer je teško kompromitovan.

Iako se iz ambasade često oglašavaju po razno raznim pitanjima, nikad građanima ove zemlje nisu objasnili šta je to tako strašno učinio Larson i ko je tražio da se isti momentalno otpremi iz BiH.

E sad je taj isti Larson raspodijeljen na mjesto sa kojeg odlučuje ko će se naći na američkoj crnoj listi”, napisala je Amela Mehmedagić Šehović, koja je u bh. javnosti najviše poznata kao nekadašnja pjevačica.

Podsjetimo, odlukom State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država bivšoj glavnoj tužiteljici Tužilaštva Bosne i Hercegovine Dijani Kajmaković i bivšem generalnom direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu ‘Osmici’ Mehmedagiću zabranjen je ulaz u SAD.

Odluku je potpisao državni sekretar ove države Antony Blinken u ponedjeljak, 11. decembra, na svjetski dan borbe protiv korupcije.

Osman Mehmedagić je sarađivao sa kriminalnim mrežama i zloupotrebljavao javni položaj da bi se obogatio.

Ove akcije obuhvaćaju i njegovu suprugu Amelu Mehmedagić Šehović”, navedeno je u saopćenju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija