Oglasila se Bošnjačka stranka: Evo šta su poručili novom predsjedniku Crne Gore

Iz Bošnjačke stranke u Crnoj Gori stigla čestitka novoizabranom predsjedniku Jakovu Milatoviću te su poručili da vjeruju da će on biti istinski predsjednik svih građana Crne Gore, pa i manjina koje ga, kako su naveli, s razlogom, nisu podržale u značajnijem broju.

Iz stranke su naveli da su iznenađeni izjavom Milatovića kojom, kako navode, prilično nedemokratski i nedržavnički način, miješa u unutrašnje stvari jedne političke partije, posebno Bošnjačke stranke, kao manjinske stranke koja je na svim izborima do sada, pokazala da uživa veoma visok stepen povjerenja Bošnjaka.

Poručili su da se Milatović na nekorektan način obrušio na najjaču političku partiju manjina “sa snažnim izbornim legitimitetom” i njenog lidera pokušavajući da, kako su kazali, fingira inkluzivnost.

“Umjesto da uzroke niske podrške, manjina traži u svojim greškama, koje je prema pripadnicima manjina pravio kao ministar apostolske Vlade, očistivši svoj resor od svih kadrova iz reda manjina, kao i u činjenici da se nikada jasno nije odredio o za Bošnjake i ostale manjine veoma važnim pitanjima iz skore prošlosti Crne Gore i regiona”, navodi se u saopštenju.

Milatović je u sinoćnjem intervjuu za TVCG rekao da nije dobro što neki lideri političkih stranaka “nisu pokazali dozu demokratskog kapaciteta da nose određene procese”, misleći, kako navode, na Bošnjačku stranku.

Poručili su da bi Milatoviću bilo politički mudrije da brine o tome kako će kao predsjednik Crne Gore steći povjerenje Bošnjaka.

“A to svakako ne može postići na način kako je to prezentovao tokom svog posljednjeg intervjua, niti na onaj koji je kao ministar apostolske Vlade pokazao, te da se umjesto o procesima u Bošnjačkoj stranci pozabavi procesima u pokretu iz kojeg dolazi”, kazali su, a prenosi RTCG.

Ipak su čestitali na ostvarenom rezultatu i poručili su da vjeruju da će se sa pozicije predsjednika Crne Gore, kao multietničke, građanske države, uzdići iznad dnevne politike i biti istinski predsjednik svih građana Crne Gore, pa i manjina koje ga, vjeruju sa razlogom, nisu podržale i značajnijem broju

Poručuju da će u Bošnjačkoj stranci imati snažnog partnera na putu izgradnje Crne Gore kao građanske, antifašističke, sekularne i demokratske države kao i na putu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79