Oglasila se direktorica KJKP “Rad” Vera Arnautović, pojasnila zašto je Sarajevo prljavo

Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću Rad nedostaje i ljudi i mehanizacije, a posljedica toga je velika količina smeća pored kontejnera. Ovako bi se u najkraćem mogao sažeti odgovor kojeg smo dobili od Vere Arnautović, v.d. direktorice KJKP Rad.

– Nemamo dovoljno mehanizacije. Naših 47 vozila za odvoz smeća nije bilo registrovano. Morali smo obaviti prvo tehnički pregled, pa ih tek onda registrovati. Zahvaljujući GRAS-u, koji nam je izašao u susret, to smo završili, tako da bi ta vozila uskoro opet mogla biti na ulicama, kazala je Arnautović.

Dodala je i kako je veliki problem nedostatak sezonskih radnika.

– Očekivali smo da ćemo putem Zavoda za zapošljavanje KS na vrijeme dobiti sezonske radnike. Međutim, oni su tek nedavno raspisali konkurs, koji bi trebao biti zatvoren 8. juna. Očekujemo da ćemo od 15. juna dobiti pojačanja od oko 100 sezonskih radnika. Do tada mi smo uveli dežure, odnosno uveli smo prekovremeni rad, kao i rad vikendom, kako bismo u što većoj mjeri uspjeli izvršavati naše obaveze. Očekujem da će se za 15 do 20 dana vidjeti u gradu rezultati našeg rada, nakon što sva vozila budu u upotrebi i kada budu angažovani i sezonski radnici, dodala je Arnautović.

Napomenula je i kako veliki problem predstavljaju oni stanovnici Sarajeva koji pored kontejnera ostavljaju kabasti otpad izvan perioda kada je predviđen njegov odvoz.

Premijer se “prepucava” na Facebook-u sa građanima: “Grad prljaviji bio samo za vrijeme rata, ups Forto ti nisi bio…”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79