(FOTO) Oglasila se policija o nesreći: Vozač Centrotransa (28) udario staricu (80)

Tokom jučerašnjeg dana dogodila se teška saobraćajna nesreća u strogom centru Sarajeva u kojoj je povrijeđena 80-godišnjakinja koja je završila na KCUS-u piše Crna-Hronika.

O navedenoj nesreći oglasili su se iz Uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 18.12.2023. godine u 14,00 sati na kolovozu ulice Safvet-bega Bašagića, općina Stari Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje N.B., rođene 1943. godine, nastanjene u Sarajevu, od strane vozila javnog gradskog prevoza kojim je upravljao A.M., rođen 1995. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je 80-godišnjakinja kojoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržana na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Navedenom ulicom saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen do 16,30 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79