Oglasila se porodica porvijeđenog mladića: “Slučajno ga pronašao skladištar. Nijedna kamera nije bila u finkciji?”

Azur Terzić, mladi košarkaš KK Igman Burch sa Ilidže, teško je povrijeđen pod nerazjašnjenim okolnostima kada je u blizini jedne diskoteke u Cazinu pronađen u nesvjesnom stanju sa slomljenom kičmom. Kako su na Facebooku objavili njegov klub KK Igman i KK Bihać u kojem je također igrao, pozivajući se na reakciju njegove porodice, Terzić je bio u noćnom izlasku s prijateljima.

Azur Terzić pronađen slomljene kičme i bez svijesti u blizini jedne diskoteke u Cazinu

Kako tvrdi njegova porodica, Azura je u nesvjesnom stanju pronašao skladištar iza navedenog objekta, a nakon što su zatražili snimke s video nadzora, dobili su odgovor da nijedna kamera nije u funkciji.

Njegov član porodice oglasio se na Facebooku.

“Dakle mi kao porodica smo ogorčeni, zbunjeni, bijesni, tužni.

  • Taj fini momak je naš Azur Terzić, istaknuti košarkas, student Burch Univerziteta u Sarajevu.
  • Taj fini momak je sinoć sa svojim vršnjacima izišao ”na muziku“ u poznatu Cazinjsku diskoteku.
  • Taj fini momak je nađen u nesvjesnom stanju iza objekta City Centra, gdje ga je slučajno pronašao skladištar
  • Na upit porodice o video nadzoru, zamislite niti jedna postavljane kamera u centru nije radila? A iste su po projektu predviđene i treba između ostalog da su u funkciji, da bi se dobila upotrebna dozvola.
  • Taj fini momak je HITNO prebaćen u Sarajevo i nadamo se dobrom ishodu po njegovo zdravlje.

Također nam nije jasno, da od toliko gostiju u diskoteci niko ništa nije primjetio niti vidio…Istina će kad tad doći na vidjelo, jer do tada odustati nećemo!!!!! Za slomljenu kičmu i pokušaj ubistva odustati NEĆEMOOO !!!! – izjavili su iz Azurove porodice.

Terzić je s teškim povredama hitno prebačen u Sarajevo, te se njegovi bližnji nadaju uspješnom oporavku. Dodali su da niko od gostiju u diskoteci nije ništa primijetio, ali da će bez obzira na sve istrajati u pokušaju da saznaju istinu, jer kako tvrde, riječ je o pokušaju ubistva.

Šta pišu na Facebooku?

“Upravo smo saznali da je sinoć u diskoteci u City centru teško nastradao naš sugradjanin i sportaš Azur Terzić. Azur je hitno prevežen u Sarajevo. Još uvijek nemamo informacija kako je došlo do ove nesreće i iskreno se nadamo da će se naš Azur vratiti na košarkaške terene živ i zdrav”

“Zašto još uvijek portali ne pišu o Azuru Terziću koji je teško stradao u subotu u diskoteci Advantage? Zašto mediji šute? Šta je sa rtvusk, krajina.ba,cazin.net i ostalim medijima? Jel vas to kupila gazdarica da niste u stanju napisati istinu o ovom prekrasnom dječaku?

Azur Terzić je ponos Cazina i Cazinjana a pitanje je šta će biti sa njegovom kičmom. Ja aminujem da bude dobro i da se vrati svim prijašnjim aktivnostima kao i njegova porodica a posebno njegov otac Saud. Hoće li neko odgovarati za ovo teško krivično djelo?

Diskoteka nema upotrebnu dozvolu ili joj je izdata mimo zakona i to cijeli Cazin zna. Dokle će cazinski tajkuni zarađivati na nama mimo zakona? Ko će završiti u zatvoru zbog činjenice da diskoteka radi i da fol kamere ne rade? Hoće li mediji progovoriti ili da ja progovorim jer ja imam hrabrosti dok vi kalkulirate?”