Foto: BN
Oglasila se profesorica iz Bijeljine koju je šamarao roditelj: Škola je ćutala tri dana

Oglasila se profesorica iz Bijeljine koju je šamarao roditelj: Škola je ćutala tri dana


Nakon četiri dana tišine o skandalu u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini, gdje je roditelj učenika fizički napao profesoricu zbog ocjene, danas su se oglasili iz policije i uprave škole.

Običan radni dan profesorici Oliveri Krsmanović pretvorio se u pravi pakao. Nikada nije pomislila da bi mogla postati meta napada roditelja, i to zbog ocjene.

„Nikada prije nisam vidjela tog čovjeka. Ušao je u učionicu i počeo me udarati. Tek kasnije mi je rekao čiji je otac. Nemaš pojma zašto se to dešava, koji je razlog. Najtužnije je što je sve to počelo zbog ocjene, a zapravo su to konsultacije za djecu koja polažu vanrednu medicinsku i za koje sam odvojila svoje vrijeme da radim s njima“, izjavila je profesorica Krsmanović, javljaju Nezavisne novine.

Nakon napada, koji se desio prije četiri dana, u školi je nastupila tišina.

Policija je obavila svoj dio posla, a danas su objavili saopštenje u kojem navode da je muškarac inicijala D.K. prekršajno sankcionisan zbog fizičkog napada i vrijeđanja prosvjetnog radnika.

Direktorica škole, iako nije željela da se pojavi pred kamerama, poslala je saopštenje koje naglašava da je „javna ustanova Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina u šoku zbog prethodnih dešavanja i pruža punu podršku nastavniku. Škola je reagovala po proceduri i obavijestila nadležne institucije.“

Međutim, napadnuta profesorica nije osjetila tu podršku. Umjesto toga, osjećaj odbačenosti preovladava.

„Svi su ćutali tri dana, kao da se ništa nije desilo. Mogu slobodno reći da me niko iz ministarstva nije nazvao da pita kako sam“, dodala je.

Sociolog Vladimir Vasić ističe da ovakvi incidenti šalju lošu poruku djeci i urušavaju dignitet obrazovnih institucija. „Urušava se dignitet učitelja kao tradicionalnog zanimanja, koje je nekada bilo veoma cijenjeno“, kaže Vasić.

Psiholog Jovana Ilić napominje da se vrijednosti u društvu iskrivljuju. „Svi želimo da naša djeca budu dobra, pametna i poslušna, ali do koje granice? Prioritet bi trebao biti da postanu dobri ljudi“, ističe Ilić.

Profesorica Krsmanović ukazuje na širi problem društvenog posrnuća, posebno u političkom okruženju. „Ljudi misle da mogu za novac sve. I dalje ima časnih i poštenih koji rade svoj posao onako kako su nas učili“, naglašava.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija