Oglasila se vlasnica salona kojoj su polupani portali u Sarajevu: “Ovo nije prvi put”

Oglasila se vlasnica salona kojoj su polupani portali u Sarajevu: “Ovo nije prvi put”


U ranim jutarnjim satima nepoznati vandali su polupali prozore frizerskog salona “Diva” koji se nalazi u Sarajeva. Incident se dogodio oko 1:18 sata ujutro, a vlasnica salona, Ivana Kostić, je otkrila štetu čim je došla u poslovni prostor.

Kako su snimile sigurnosne kamere, grupa mladića je viđena kako se kreće ka salonu i ubrzo nakon toga čulo se razbijanje stakla. Policija je odmah obaviještena i stigla je na lice mjesta, ali počinioci su već pobjegli.

Policijski službenici trenutno pregledaju snimke nadzornih kamera iz obližnjih objekata u nadi da će identificirati odgovorne za ovaj čin vandalizma. Šteta se procjenjuje na nekoliko hiljada konvertibilnih maraka.

“Ovo je veliki udarac za moj posao,” izjavila je Ivana Kostić.

“Osim materijalne štete, tu je i osjećaj nesigurnosti koji ostaje nakon ovakvog incidenta. Ovo je drugi napad na imovinu salona u proteklih godinu dana. Prvi put su polupali srednje portale i sve sam odmah prijavila policiji. Inspektori bili, uzeli prijavu i ništa.

(VIDEO) Neko polupao portale na frizerskom salonu u Sarajevu: Prepoznajete li muškarce?

Šteta se procjenjuje na nekoliko hiljada konvertibilnih maraka, a salon će biti zatvoren dok se prozori ne poprave. Nikome ništa uradila nisam niti se nekome zamjerila. Pošteno i časno radim svoj posao, kao i uposlenice ovog salona.

Sve radimo isključivo po zakonu i ne znam zašto bih smetala bilo kome.

POGLEDAJ GALERIJU

Šteta je preko 3.000KM i još mi je polomljen i logo za pultom. Stakla su bila troslojna. Dosta sebe i svojih novca sam uložila u salon.

Policiji sam ustupila snimke s kamera salona, kao i sve dokaze. Nadam se da će počinitelji biti pronađeni u što kraćem periodu. Ovom prilikom molim i javnost, ukoliko neko prepozna napadače sa snimaka, da se javi. Njihov identitet će biti zaštićen.” – izjavila je vlasnica salon Ivana Kostić za portal Crna-Hronika



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija