Oglasile se Zelene Beretke: “Odustajemo od protesta i prepuštamo policijskim snagama da sprovedu sve zakonske mjere za sigurnost građana”

Oglasile se Zelene Beretke: “Odustajemo od protesta i prepuštamo policijskim snagama da sprovedu sve zakonske mjere za sigurnost građana”


#Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara održao je sinoć sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja i nevladinih organizacija iz Sarajeva na kojem je razgovarano o protestima zakazanim za 9. januar, a prema njegovim riječima dogovoreno je da mirnih protesta neće biti.

FUP otkazao proteste Zelenih beretki u Sarajevu

Svojim saopštenjem oglasile su se Zelene beretke ali i sva udruženja boraca koja su uključena u organizaciju protesta u Sarajevu.

Poštovani sugrađani i članovi, ovim putem vas obavještavamo da nismo dobili nikakav odgovor – odobrenje od strane ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa za lokacije koje smo tražili za održavanje mirnih protesta za 9 januar.

Ali smo dobili čvrsta obećanja i uvjerenja od strane ministarstva unutrašnjih poslova Federacije , kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova i komisije za sigurnost kantona Sarajevo da će preuzeti maksimalno sve mjere sigurnosti građana kantona Sarajevo za 9 januar.

Obzirom da su se sve sigurnosne policijske agencije uključile u sprovođenju aktivnosti u mjerama sigurnosti i preventivnom sprečavanju pojedinaca i grupa u vršenju krivičnih dijela i širenju mržnje ili nacionalne netrpeljivosti naše udruženje odustaje od protesta i prepušta policijskim snagama da sprovedu sve zakonske mjere za sigurnost građana.

Pozivamo građane i naše članove da se 9 januara maksimalno stave na raspolaganje i suradnju policiji kantona Sarajevo a posebno jedinici policije za podršku kantona Sarajevo .
Uvijek smo bili u skladu i okviru svih zakonskih mjera i mogućnosti tako i ovaj put smo pokazali svoju brigu za našim sugrađanima glavnoga grada Bosne i Hercegovine.

Zahvalnost u dizanju glasa protiv srpskih separatista i neustavne proslave 9 januara ne pripada samo nama nego cijelom odboru u sastavu: Patriotska Liga , Udruženje generala Armije RBiH , Udruženje Žena boraca 92-95 Kanton Sarajevo, Udruženje civilnih žrtava opkoljenog Sarajeva , Koordinacioni odbor boračkih udruženja kantona Sarajevo , Muzej hrabrosti Vogošća , Udruženje ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92-95, Udruženje majke Srebrenice i ostale NVO organizacije koje su dale direktnu podršku u našim zahtjevima i radu.

Napominjemo javnost da će ovaj Tim biti u stalnom zasjedanju do podnošenja krivičnih prijava protiv svih onih organizatora obilježavanja neustavnog Dana RS a 9 januara i uznemiravanja građana kantona Sarajevo i širenja straha , nacionalne mržnje i netrpeljivosti .


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija