Oglasili se iz Ljekarske komore FBiH: Slijede li sankcije za doktore u slučaj djevojčice Džene?

Oglasili se iz Ljekarske komore FBiH: Slijede li sankcije za doktore u slučaj djevojčice Džene?


Predsjednica Federalne komore Amila Bećirović je izjavila da će ljekarska komora postupiti drugostepeno u vezi sa sankcijama u slučaju Džene Gadžun, tj. sačekat će reakcije drugih, prije svega Tužilaštva.

– Dakle, prvo treba da postupi prvostepeno Ljekarska komora Zeničko-dobojskog kantona, ali mislim da će čekati postupanje Tužilaštva Kantona Sarajevo, jer treba pravna struka, Tužilaštvo da kaže gdje i koje mjere su prekršene. Nije upitanju samo licenca upitanju je i odvođenje pacijenata iz javnog u privatni sektor, pojasnila je Bećirović.

Podsjećamo, Bećirović je jučer govorila o potencijalnim sankcijama i mjerama koje treba poduzeti vezano za slučaj smrti djevojčice Džene Gadžun.

Ona je još jednom istakla kako dr. Nina Jovanović, oftalmolog iz Zenice, nije postupila po pravilniku o licenciranju i nije tražila licencu za dopunski rad u drugom Kantonu, dakle nije imala licencu Federalne komore.

– Komora ZDK može postupiti i ranije prije odluke Tužilaštva, ali jučer su se očitovali da će oni tek kasnije. Međutim, ovo je svakako alarm, da se nešto mora promijeniti i u privatnom i javnom sektoru. Moraju se pojačati kontrole, promijeniti zakoni i pravilnici, rekla je Bećirović, prenosi Raport.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija