Oglasili se iz Ministarstva odbrane Srbije: “Ne radi se o vojnim vježbama, već o obukama iz civilne zaštite”

Nakon pisanja portala Crna-Hronika, oglasili su se iz Minstarstva obrane Republike Srbije.

Zvanično! Ministarstvo odbrane Srbije poziva lica iz rezervnog sastava!

“Ministarstvo odbrane danas je povodom navoda pojedinih medija u regionu, saopštilo da centri za lokalnu samoupravu ne pozivaju vojne obveznike ni na kakve vojne vežbe i ponajmanje u svrhu demonstracije sile, već da se radi o obukama iz civilne zaštite.

Radi se o obukama iz civilne zaštite, za koje Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućuje poziv preko opštinskih centara, navelo je Ministarstvo i dodalo da se pozivanje obveznika na treninge civilne zaštite odvija svake godine i radi se o redovnoj i planiranoj obuci za potrebe MUP.

Uz ocenu da je očigledno da pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju regiona, te se u tu svrhu koriste potpunim neistinama i manipulacijama, Ministarstvo ih je pozvalo da prestanu sa plasiranjem laži, kojima doprinose raznoraznim pokušajima ugrožavanja mira i stabilnosti u regionu.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79