Oglasili se iz OHR-a o američkim sankcijama: Podržavamo napore u borbi protiv kriminala i korupcije

 

Nakon što je američki State Department danas donio odluku kojom je na crnu listu stavio Dragana Stankovića, Osmana Mehmedagića i Edina Gačanina, taj potez komentirali su iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

– OHR podržava sve domaće i međunarodne napore u borbi protiv kriminala i korupcije, kao i jačanju vladavine prava. Vladavina prava u svim segmentima društva ključna je za razvoj i izgradnju prosperitetne budućnosti – naveli su iz OHR-a na Twitteru.

Ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD-a danas je na listu uvrstio tri osobe iz Bosne i Hercegovine.

– Tri lica protiv kojih danas poduzimamo mjere predstavljaju prijetnju regionalnoj stabilnosti, podrivaju povjerenje u institucije i težnje onih koji nastoje uspostaviti demokratsku vlast na Zapadnom Balkanu – rekao je Brian E. Nelson, podsekretar za borbu protiv terorizma i obavještajno-finansijske poslove u Ministarstvu finansija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79