Oglasili se iz opozicije o izjavi premijera TK: Očigledno je svezanih ruku od strane moćnika iz PDA i SDP

Oglasili se iz opozicije o izjavi premijera TK: Očigledno je svezanih ruku od strane moćnika iz PDA i SDP


Tragikomična izjava premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića koji se nalazi na čelu Vlade o UKC Tuzla kao ‘porodičnoj firmi’, vrijeđa inteligenciju svakog građanina Tuzlanskog kantona.

Premijer Hodžić UKC Tuzla nazvao “porodičnom firmom”, a njegova Vlada omogućila nastavak nepotizma pri zapošljavanju

Kako drugačije okarakterisati „zabrinutost“ premijera čija je Vlada prema izvještaju inspekcijskog nadzora FUIP-a suprotno zakonu imenovala Upravni odbor (UO) Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, a taj UO po istom nalazu Federalne inspekcije nezakonito imenovao v.d. medicinskog direktora UKC Tuzla koji, kako je potvrđeno, ne ispunjava uvjete za ovu funkciju jer nema završenu specijalizaciju, navode iz KO SDA TK.

Skandal na pomolu: Dva direktora i Upravni odbor UKC Tuzla su imenovani nezakonito?

˝Vlada Kadrije Hodžića je u dva navrata kao v.d. imenovala i direktora UKC Tuzla Alena Kamerića (PDA), koji kako je dokazano potvrdom Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, doktorirao na univerzitetu koji nema akreditaciju, čime je ponovo prekršen zakon.Vlada na čijem je čelu Kadrija Hodžić svoju brigu o zdravstvenom sistemu Tuzlanskog kantona u vrijeme pandamije je pokazala i skadaloznom odlukom kojom je za predsjednika Upravnog odobra Zavoda zdravstvenog osiguranja TK imenovala Muhameda Osmanovića (SDP), protiv kojeg je Kantonalno tužilaštvo TK podiglo optužnicu, upravo zbog sumnje za nezakonito zapošljavanje, zbog kojeg je u spomenutoj izjavi o ‘UKC Tuzla kao porodična firma’ Kadrija Hodžić iskazao zabrinutost.

Burno na UKC Tuzla: U trku za direktora se uključio i bivši direktor Nedžad Hotić

Kada premijer, očigledno svezanih ruku od strane moćnika iz PDA i SDP, daje izjave kao da je opozicionar i iskazuje zabrinutost za stanje u zdravstvenim ustanovama i zdravstvenom sektoru kojim njegova vlada očigledno loše upravlja, postaje i više nego jasno kakvi ljudi i kakva nesposobna vlast upravlja procesima u Tuzlanskom kantonu. Na sreću samo do oktobra, a možda i kraće˝ saopštili su iz ove stranke.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija